zaterdag 5 juli 2008

vetplantjes



Van mijn lieve buurvrouw kreeg ik hele leuke vetplantjes.
ik vind ze heel mooi op terrasjes of op een tuinrekje met een paar
ornamentjes erbij.die eene vind ik bijzonder mooi ."Echeveria setosa" met bloemen op korte bebladerde bloemstengels. Met klokvormig, oranjegele stengelloze bloemen in dichte tros. Bladeren behaard, groen en dik vlezig.
ook de volgende vind ik heel speciaal De Sedum 'burrito' is een kleine plant die niet veel ruimte in beslag neemt. In een hoge, gekleurde pot steelt hij de show helemaal. Zijn grappige stengels met vlezige blaadjes hangen als een rasta-kapsel over de rand van de pot. Zijn 'jonge' grappige uiterlijk past uitstekend bij een kleurrijk interieur. Zijn vorm lijkt wel wat op die van koraal. Met dat verschil dat we hier te maken hebben met koraal boven het wateroppervlak! Ook doet deze plant het goed in een glazen pot. Een pot gevuldmet de helft grint en daarop de aarde van de wortelkluit. De kleur van de Sedum past mooi bij het grint en steekt prachtig af tegen de donkere potgrond.

vijver 2

zoals je al kon zien hadden we een vijver in onze tuin geplaats.er zijn nu al planten bij :lelies,riet en zuurstof planten.een mannetje die water spuit is er nu ook bij.het is echt rustgevend een waterval of een fontein in je tuin .